MEB sınavı ücretleri ödenmiyor. Gerekçe nedir? « YURT Sendikaları Konfederasyonu

YURT - SENDİKALARI

YURT – Eğitim Sen 7 YAŞINDA

HABERLER, YURT- EĞİTİM Sen Haberleri

Kamuda Esnek Çalışma Uygulanmıyor

HABERLER, YURT- BÜRO Sen Haberleri, YURT- EĞİTİM Sen Haberleri, YURT- İMAR Sen Haberleri, YURT- SAĞLIK Sen Haberleri, YURT- TARIM Sen Haberleri

MEB sınavı ücretleri ödenmiyor. Gerekçe nedir?

Bu yazı 01 Nisan 2016 tarihinde eklendi 224 defa görüntülendi.

MEB sınavı ücretleri ödenmiyor. Gerekçe nedir?

Bundan aylar önce karlı soğuk bir havada personeller sınav görevlisi olmuştu bir hevesle. 89 gün oldu ve ara ara sınavlar yapıldı, yapılan sınavların ücretleri hala yatmadı!

ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda genel olarak 3 hafta içerisinde ödeme yapılırken. MEB tarafından gerçekleştirilen sınavlarda görevli personelin ödemesi bazen 3 hafta olurken, bazen de 2-3 ayı buluyor.

2016 yılında; 02-03 Ocak 2016 Açıköğretim Lisesi Sınavı, 03 Ocak 2016 Açıköğretim Okulu Sınavı, 13 Şubat 2016 Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı, 14 Şubat 2016 Bilim Sanat Merkezlerine Öğrenci Seçme Sınavı, 19 Mart 2016 Asli Öğretmenliğe geçiş Sınavı, 19-20 Mart 2016 Açıköğretim Lisesi Sınavı, 20 Mart Açıköğretim Okulu Sınavı, 20 Mart Müdür Yardımcılığı Sınavı ücreti karşılığı görevlendirmeleri yapılmıştır.

Sınavlarda görev alan personelin sınavların üzerinden 3 aydan fazla zaman geçmesine rağmen hala almaları gereken ücretler hesaplarına yatmış değildir. Bakanlığın bir an önce görevli personelin ücretlerini ilgili hesaplarına yatırması ve bununla ilgili açıklama yapması temennimizdir…

Yurt-Ay Sen

YAZI HAKKINDA YORUM YAZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.