
İşçi ile işveren aynı sendikanın üyesi olur mu, olmaz değil mi? Ya da amir ile çalışan aynı sendikanın üyesi olur mu, o da olmaz değil mi? Üzülerek belirtmemiz gerekiyor ki tüm bunlar maalesef ülkemizde oluyor ve de karşılığını buluyor.
Soru:
Bir hastane müdürü ne iş yapar?
Kısaca: Görevi gereği hastanenin idari ve mali hizmet planlamasını yapmak. Hizmetin aksatılmaması için personel ile her türlü malzeme ve cihazların yeterli miktarda hazır olmasını sağlamak. Sağlık tesisinin altyapı, donanım ve yazılım hizmetlerinin işbirliği ve uyum içerisinde yürütülmesini ve her an çalışır halde bulundurmasını sağlamak. Hasta ve çalışan konforu ile çevre korumaya yönelik tedbirleri almak ve uygulamak (v.b).
Pekala, bir hastane müdür ne iş yapmaz?
Kısaca: Üzerine vazife olan makam görevini bir kenara bırakıp kapı kapı dolaşarak sendika başkanlığı yapmaz. Maiyetinde bulunan personele gözdağı vererek, Mobbing uygulayarak, çalışanlar arasında huzursuzluk çıkararak yöneticilik yapmaz, yapmamalıdır.
Eşyanın tabiatı gereği işveren düşük maliyetle bol kazanç elde etmek ister. Memurlukta da bu böyledir. Zaten fazlasıyla norm eksiği olan kurumlardaki personele bindirilen iş yükü malumunuzdur. Bir amir maiyetindeki personele hem iş yükü bindirerek hem de personelin mali, sosyal ve mesleki haklarını koruyamaz. Bu tezat ilişki özellikle yetkili olan sarı sendikada fazlasıyla mevcut. Tüm yönetim kademeleri müdür ve şube müdürleriyle doldurulmuş. Makam yetkisine sahip yönetim kadrolarındaki bu görevliler, kanundan aldıkları güçle bulundukları kurumlarda kendi sendikasında olamayanlara karşı adeta terör estiriyorlar. Sendika şövalyeciliğine soyunan bu şahıslar sanki devlet tarafından yetkilendirilmemiş de üyesi olduğu sendika tarafından atanmış ve yetkilere büründürüşler gibi davranmaları kabul edilemez.
Son zamanlarda özellikle makam mevki sahibi olan yöneticilerin çalışanlar üzerindeki baskıları had safhaya ulaşmıştır. Bu baskıyı uygulayan biri de uzun süredir vekâleten Kızıltepe Hastane Müdürü olarak görev yapan aynı zamanda Mardin Sağlık Sen Şube Başkanı olan Abdullah Saruhan’dır. Bu şahsın aslı görevi halka daha iyi bir sağlık hizmeti sunmak için çaba göstermesi gerekirken, başta konfederasyonumuza bağlı olan Sağlık Hizmetleri Kolunda faaliyet gösteren YURT-Sağlık Sen üyelerimize baskı uygulayarak, tehdit ve hilelerle kendi sendikasına geçirmek için uğraş vermektedir. Tüm bu kurnazlıklarına rağmen, onurlu ve iradeli sağlık çalışanlarına karşı istediğini almamış olmalı ki ait olduğu sendikanın hesabından feveran ederek Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesini hedef göstererek çalışanlara da deyim yerindeyse sopa göstermektedir. (tıklayın)
Bilinmelidir ki, baskıyı, Mobbingi, hak yemeyi, zulmü yaymayı kendine rehber edenlere karşı hem sendikalarımızın yanında durmaya, hem de ayrıca bu insan müsveddelerine karşı mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir.
Unutulmamalıdır ki, her devrin bir Firavun’u varsa bir de Musa’sı vardır.
YURT-Sendikaları Konfederasyonu
BU TERSLİKTE BİR İŞ VAR